Siirtyminen iPhonesta Androidiin: muutama hyödyllinen appi Macin kanssa

Oletko käyttänyt iPhonea jo vuosia, etkä ole edes vilkaissut Androidin suuntaan? Tämä kuvasi itseäni hyvin vielä ihan muutama viikko sitten. Aina samalta näyttävä käyttöjärjestelmä (iOS) alkoi kuitenkin tuntumaan jo nähdyltä, minkä takia hyppäsin tuntemattomaan ja ostin Samsungin Galaxy S8:n, joka on ensimmäinen Androidilla toimiva laitteeni ikinä. Tietokoneeni on kuitenkin edelleen Applen Macbook ja olisi mukavaa, jos puhelin keskustelisi sen kanssa myös jatkossa.

Apple-maailmassa totuin siihen, että puhelin ja Macbook synkronoivat sähköpostit, kalenterit, muistutukset, tiedostot (iCloud Drive), valokuvat ja selaimen välilehdet ja kirjanmerkit. On olemassa muitakin asioita, missä Macbook ja iPhone keskustelevat (Handoff ja continuity), mutta nuo mainitut nyt ovat eniten esillä normaalissa käytössä. Android pystyy tietenkin synkronoimaan Macin kanssa sähköpostit ja kalenterit. Mutta kuinka nuo muut synkronoidaan? Yhteystiedoista mainitsen vain sen verran, että tee se Google-tilin kautta, se on helpointa. Kannattaa muutenkin tehdä Gmail-tili Android-laitetta varten.

Mitä sovelluksia kannattaa käyttää, jos omistaa Macin ja Android-puhelimen? Listaan muutamat.

Muistiinpanot ja muistutukset: Google Keep

Google Keepillä muistiinpanojen synkronointi on suhteellisen helppoa Android-puhelimen ja Macin välillä. Palvelu toimii hyvin Macissa sovelluksella nimeltään Notes for Google Keep ja se maksaa App Storessa 3,49€. Se toimii myös ilmaisesti selaimen kautta, mutta itse ainakin pidän tuosta sovelluksesta enemmän. Sovellus osaa esimerkiksi tehdä oikeita ilmoituskeskukseen tulevia ilmoituksia ja muistutuksia.

Puhelimessa se on ilmainen. Olen alkanut pitämään Google Keepistä; sillä voi tehdä enemmän asioita, kuin Applen omalla muistiinpanosovelluksella ja sen saa widgetillä Androidin työpöydälle, josta sitä on todella nopea käyttää.

Näyttökuva 2017-11-13 kello 14.47.49.png

Tutustu Google Keep:iin täällä: Google Keep

Kuvat ja muut tiedostot: Google Drive

Google Drive vaikuttaa tällä hetkellä kaikista järkevimmältä pilvipalvelulta näiden kahden ekosysteemin yhdistämiselle. Macille on olemassa Google Drive sovellus, joka toimii taustalla automaattisesti. Android-puhelimen voi asettaa lähettämään otetut kuvat Google Driveen, joka taas voi halutessasi ladata ne suoraa tietokoneellesi. Google Drive päivittää tiedostot laitteesta toiseen nopeammin, kuin iCloud Drive. Palveluun ladattuja kuvia voi katsella Google Photos -sivuston kautta.

Näyttökuva 2017-11-13 kello 14.35.03.png

En ole saanut Macin Kuvat-sovellusta hakemaan uusia kuvia Googlen luomasta kansiosta automaattisesti, mutta siihen olisi tarvittaessa varmasti joku sovellus tai asetus, jos se olisi tarpeellista. Itse olen pärjännyt tuomalla kuvat manuaalisesti tarpeen mukaan, yksinkertaisesti valitsemalla Arkisto -> Tuo ja valitsemalla Google Photos nimisen kansion Google Drivesta. Silloin kaikki uudet puhelimella otetut kuvat näkyvät Kuvat-sovelluksessa. Google Driveen voi myös asettaa kansioita, jotka synkronoituvat sinne automaattisesti Macista ja Google Drive kansioon voi heittää tavaraa vapaasti. Drive toimii siis samalla tavalla, kuten iCloud Drive, mutta sen toimintaa voi muokata hieman enemmän.

Suosittelen myös maksamaan 1,99€ kuukaudessa, jotta saat käyttöösi 100 Gt:n tilan Driveen.

Tutustu Google Driveen täällä: Google Drive

Selaimen tiedot: Google Chrome

Android ja Mac kummatkin tukevat Googlen omaa selainta, Google Chromea. Se synkronoi käyttöjärjestelmästä välittämättä kirjanmerkit, salasanat ja suosikit täydellisesti Androidin ja Macin välillä.

Näyttökuva 2017-11-13 kello 14.44.16.png

Valitettavasti esimerkiksi Macbook kuluttaa Chromella Safaria enemmän virtaa ja Samsung S8:n vakioselain Samsung Internet on Chromea (IMO) parempi, minkä takia en käytä Chromea. Samsung Internet osaa synkronoida kirjanmerkit ym. Chromen työpöytäversioon, muttei esimerkiksi Safariin. Safarisynkronointiin työpöytäkäytössä on olemassa kaikenlaisia kikkoja, mutta yksikään niistä ei toiminut kunnolla tai miellyttävästi, esimerkiksi XMarks. Elä kokeile, ellei hätä ole suuri. Itse olen luovuttanut selaimen synkronoimisen kanssa, mutta jos Google parantaa Chromen akunkestoa Mac-puolella, voisin harkita siirtymistä sen käyttäjäksi. Tarpeellisen nettisivun voi vaikka nakata Google Keeppiin, josta sen voi avata toisella laitteella myöhemmin.

Tutustu Google Chromeen täällä: Google Chrome

Puhelimen käyttö tietokoneelta

Samsungin SideSync on hyvin mielenkiintoinen sovellus. Puhelinta voi käyttää hiirellä ja tietokoneen näppäimistöllä, minkä lisäksi sen näyttö näkyy Macin ruudussa. Myös puhelimen äänet ja ilmoitukset tulevat tietokoneen kautta. Tällä voi tavallaan korvata Applen Continuityn, joka mahdollistaa iPhonen puheluiden ja tekstiviestien käytön suoraa Mac-tietokoneelta.

Itse pidän puhelinta yleensä langattomassa latausalustassa ja tätä appia taustalla, jolloin saan esimerkiksi tekstiviestit ja puhelut tietokoneelle suoraa.

Näyttökuva 2017-11-13 kello 16.15.09.png

Tutustu Samsung SideSynciin täällä: Samsung SideSync

Tuleeko mieleen vastaavia sovelluksia, joilla elämä olisi helpompaa?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s